2011. május 26., csütörtök

Tyler Durden életfilozófiája



Ha még nem láttad a Harcosok Klubja című filmet, akkor gyorsan nézd meg! Nem mindenki van oda érte, nem is mindenki érti úgy, ahogy azt kéne. Ha jobban bele gondolsz, akkor ez nem is a harcról szól, hanem arról, hogy hogyan éld azt az életet, amit tényleg élni akarsz, és hogyan találod meg az ahhoz vezető kő kemény ösvényt. Ebben a filmben Tyler támogatja a névtelen hőst abban, hogy megvilágosodjon. Talán amit Tyler mond, az nekünk is segíthet. Az én átiratomban ő az innovatív life coach.

A filmből fogok a közeljövőben kiszedegetni néhány ütős szabályt (innovatív megoldásnak sem rossz).

Tyler első szabálya:





“You’re not your job. You’re not how much money you have in the bank. You’re not the car you drive. You’re not the contents of your wallet. You’re not your fucking khakis.”
(Ez az eredeti szöveg, azért nem ugyan az a magyar szinkron…)

„Nem a munkád vagy és nem is a bankbetéted, nem a kocsid vagy és nem a tárcád tartalma, csak egy ganaj vagy a világ tetején.”

Tegyük fel, ha félelem, a kockázat, a tévedés megszűnik, akkor mi marad, amitől még tarthatunk? Tényleg ennyire az határoz meg, amit birtoklunk, vagy jobb szeretnénk, ha azzá válnánk, amit létrehozunk?
Nem javaslom, hogy most mindent dobj el vagy vállalj valami őrült kockázatot, ami rád vagy a családra nézve is veszélyes. Az a fontos, hogy ne juss odáig, hogy a dolgok már annyira birtokoljanak Téged, hogy ne éld az életed úgy, ahogy élni szeretnéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése